*
iedere donderdag om 21.15 uur op NPO 2

Werknemers PostNL leggen werk neer in Den Bosch

Leestijd: 2 minuten

Postbezorgers, -voorbereiders en -sorteerders van PostNL houden dinsdag bij het sorteercentrum in Den Bosch een werkonderbreking. Zij legden hun werk om 07.30 uur neer en gaan om 09.00 weer aan de slag, meldt vakbond FNV.

Bekijk ons dossier van PostNL

Volgens de vakbond hebben zo'n zestig à zeventig mensen het werk neergelegd en loopt het werk in het sorteercentrum aanzienlijke vertraging op. PostNL geeft aan de actie te betreuren en roept FNV op om in gesprek te gaan. Het postbedrijf heeft de indruk dat de gevolgen van de werkonderbreking meevallen.

Combibundel
De acties gaan over de invoering van de zogeheten combibundel, waarmee de bezorgers een deel van de taken van de postvoorbereiders overnemen. FNV had PostNL een ultimatum gegeven dat maandag afliep. Het postbedrijf besloot dat te negeren waarna de vakbond al aankondigde met acties te komen.

'Meer speldenprikken'
Bondsbestuurder Ger Deleij geeft aan dat het wat FNV betreft niet bij de actie in Den Bosch blijft. De komende weken volgen meer "speldenprikken" waarmee de vakbond PostNL wil verrassen. "Als dat niet werkt zullen er grotere acties volgen."

Bij PostNL werken 20.000 postbezorgers en postbodes.

Bron: ANP

Volg ZEMBLA ook op LinkedIn