*
iedere woensdag om 21.15 uur op NPO 2

Vader Victor klaagt opa en oma van overleden Sharleyne aan om smaad

Leestijd: 2 minuten

De vader van het overleden meisje Sharleyne, Victor Remouchamps, gaat aangifte van smaad doen tegen de grootouders van zijn dochter. De oma en opa deden maandag in de Hoogeveensche Courant voor het eerst hun verhaal over de vader van hun kleindochter. Daarin maken zij hem tal van verwijten in reactie op beweringen die de vader eerder zelf deed in de media.

Het achtjarige meisje  Sharleyne viel in 2015 onder verdachte omstandigheden van de flat waar ze bij haar moeder woonde.  ZEMBLA maakte daar de uitzending 'De zaak Sharleyne' over. Later besloot het Openbaar Ministerie de moeder van Sharleyne alsnog te vervolgen.

De grootouders zeggen  in de Hoogeveensche Courant onder meer dat de vader amper interesse had in zijn dochter en onder de alimentatie uit wilde komen: "Hij misbruikt Sharleyne na haar overlijden om er zelf beter van te worden. Hij heeft nooit voor haar klaargestaan", zo zeggen opa Wim en oma Jos tegen de Hoogeveensche Courant. 

 

Ongefundeerde verwijten
Het interview valt verkeerd bij vader Victor Remouchamps, meldt zijn advocaat Sébas Diekstra: "Mijn cliënt kan de verwijten van de ouders van de moordverdachte gedocumenteerd weerleggen. Hoewel het hem duidelijk is waarom er nu kort voor de vervolging allerlei ongefundeerde verwijten worden geuit in de media, kan hij deze beschadigende uitlatingen niet zomaar over zijn kant laten gaan."