*
iedere donderdag om 21.10 uur op NPO 2

UMC Utrecht onderzoekt klachten angstcultuur

Leestijd: 1 minuut

Het UMC Utrecht laat een onafhankelijke, externe commissie onderzoek doen naar de mogelijke misstanden op de KNO-afdeling. Het bestuur heeft dat besloten naar aanleiding van een onderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) naar twee calamiteiten en klachten over een angstcultuur op de afdeling keel-, neus- en oorheelkunde.

,,Het bestuur heeft op basis van signalen en vragen uit verschillende gelederen van de eigen organisatie besloten een onafhankelijke externe commissie in te stellen om onderzoek te doen'', meldt UMC Utrecht vrijdagavond op de eigen website. Diverse artsen van de afdeling van het universitaire ziekenhuis hadden de zaak bij de IGZ aangekaart. Zembla behandelde het onderwerp woensdag in de uitzending "Ziekenhuiscalamiteiten".

,,De twijfels die recent zijn ontstaan bij onze patiënten, maar ook bij onze medewerkers raken ons in het hart. We willen ook als bestuur de onderste steen boven hebben.'' De onderzoeksopdracht en de samenstelling van de commissie worden binnenkort vastgesteld.

(bron: anp)