*
iedere donderdag om 21.10 uur op NPO 2

FNV kondigt stakingen bij PostNL aan

Leestijd: 2 minuten

FNV bereidt werkonderbrekingen bij PostNL voor, nadat de post- en pakketbezorger maandag niet inging op een ultimatum voor toezeggingen over een nieuwe cao. De drie andere bonden die met PostNL onderhandelen over een nieuwe cao, zien niets in actievoeren.

FNV overlegt nog met leden over de precieze omvang en lengte van de stakingen. Later deze week wordt bekend waar postbezorgers het werk neerleggen.

Bekijk ons dossier over PostNL

Andere betrokken bonden vinden het nog te vroeg voor stakingen. "Het is veel te snel om na vijf uur onderhandelen naar het actiemiddel te grijpen", zei Anselma Zwaagstra van CNV. Ook BVPP en VHP2 zien meer heil in een hervatting van het overleg met PostNL aanstaande woensdag.

De drie bonden vinden het ook een brug te ver om juist in de drukke periode rond kerst en oud en nieuw acties te organiseren. Die kunnen PostNL dusdanig hard raken dat ook de werkgelegenheid bij het bedrijf in gevaar komt, waarschuwen ze in een gezamenlijke brief aan hun leden.

Zware arbeidsomstandigheden
ZEMBLA maakte meerdere uitzendingen over PostNL. In 'De kilosjouwers van PostNL'  gaat het onder meer over de zware arbeidsomstandigheden van pakketsorteerders:

Bron: ANP