*
iedere donderdag om 21.10 uur op NPO 2

De Zembla momenten van 2007

Leestijd: 1 minuut

ZEMBLA maakte het afgelopen jaar veel geruchtmakende uitzendingen. Over de pensioenfondsen en hun foute beleggingen, over gebrekkige dopingcontroles, taakstraffen voor doodslag - maar ook over borstvergrotingen bij jonge meisjes, over Heineken, rollatorcriminelen en comazuipen.

Maar waar deden we het eigenlijk voor? Wat veranderde er sindsdien? In de ZEMBLA-momenten van 2007 blikt ZEMBLA voor het eerst terug op de uitzendingen van het afgelopen jaar. Een flink aantal daarvan heeft voor nieuws gezorgd, Kamervragen opgeleverd en zaken aan de orde gesteld. 

Zo deed Het clusterbom gevoel, over de beleggingen van de grote Nederlandse pensioenfondsen in clusterbommen en landmijnen, veel stof opwaaien.

ZEMBLA wilde weten wat er sindsdien gebeurde en wat de uitzendingen hebben losgemaakt. De ene keer is dat teleurstellend, de andere keer gebeurt er ook daadwerkelijk iets. Zo hebben veel banken en pensioenfondsen als reactie op de uitzendingen actie ondernomen en hun beleggingsportefeuille herzien.

Bekijk de Fokke en Sukke die speciaal voor ZEMBLA is gemaakt